Mannen tolker «Amazing Grace» på munnspillet. Resultatet gir millioner av mennesker gåsehud!

Musikk kan komme i svært mange kule former, og ikke minst instrument. En sang kan gjøres på hundrevis av måter med gitarer, fioliner, sekkepiper eller bare stemmer – og det er også grunnen til at musikk har en spesiell evne til å alltid skape noe nytt og skape nye uttrykksmåter som gjør det så veldig vakkert.

Et insturment som jeg alltid har syntes vært fantastisk, er munnspill. Et instrument som har vært spilt i flere tiår og kanskje mest forbundet med blues. Men gjennom årene har munnspill blitt funnet i andre sjangere innen musikk og Bob Dylan var den som virkelig fikk meg til å oppdage dette fantastiske instrumentet.

I USA har munnspill vært en stor del av country musikk og en artist som virkelig har brukt munnspillet på en kul måte er Chadburn Spivey. I denne videoen, sitter han utenfor mens det snør, og spiller den amerikanske salmen «Amazing Grace», som ble laget på slutten av 1700-tallet.

Gjennom årene har mange evangeliet kunstnere laget sangen, blant dem Aretha Franklin, og flere svenske kunstnere har laget en svensk tolkning. Men når Chadburn Spivey sitter utendørs i den kalde vinterstormen, og med et munnspill, får jeg virkelig frysninger. Det store ekkoet gir sangen en annen dimensjon – og munnspill i seg selv tror jeg er en så sterk emosjonell instrument som virkelig kan få fram både triste og glade følelser.

 

Denne versjonen av «Amazing Grace» er virkelig en av mine absolutte favoritter – og den beviser at det er mulig å lage god musikk uten at noen synger. Klippet har blitt sett over en milliom mennesker på Youtube og Facebook, og jeg forstår virkelig hvorfor!

Se videoen nedenfor og del gjerne på facebook!
Kommentarer

kommentarer