Her har du 10 GENIALE bruksområder for brukte teposer du aldri ville tenkt på!

Ikke kast de brukte teposene dine! Disse er nemlig gull verdt hjemme i ditt eget hus, og kan brukes til så mangt!

Neste gang du setter deg ned med en deilig kopp te, bør du legge den brukte teposen din til side for å bruke den senere. Det høres kanskje litt merkelig ut, men den brukte teposen har faktisk nytte for seg enda, og det ville være synd å kaste det bort! Nedenfor har vi samlet 10 tips på hvordan du kan gjenbruke teposene dine – og det koster deg ingenting å prøve!

1. Solbrent

Hvis du blir solbrent i sommer kan du fint bruke te til å lindre smertene. Bare legg den brukte teposen i litt rent vann, hell over i en sprayflaske, og spray over det solbrente området. Dette vil hjelpe huden øyeblikkelig!

2. Hudirritasjon

Om du har huden din føles irritert eller sviende kan du også bruke trikset over. Jeg får ofte irritert hud på hendene, og lager opp en skål med friskt vann og te, og legger hendene oppi for å lindre huden!

3. Aromatisk bad

Det er få ting som er så avslappende som et aromatisk bad. Bare knytt fast en eller to brukte teposer til siden av badekaret mens du fyller det opp med varmt vann, og vips! Så har du et deilig, billig, hjemmelaget aromatisk bad! Prøv f.eks deilig kamille-te.

4. Søppellukt

Når teposene har tørket helt kan du legge dem på bunnen av søppelbøtten din for å motvirke den vonde lukten som ellers vil oppstå.

5. Lukt i kjøleskapet

Jeg vet ikke med dere, men jeg hater sterke lukter som f.eks løk i kjøleskapet mitt. Enkelte oster kan også få hele kjøleskapet til å lukte fælt, og den lukten sprer seg ut i hele leiligheten hver gang jeg åpner kjøleskapdøra… Men ikke med teposer! Bare legg noen tørkede, brukte teposer i kjøleskapet (evt. «gjem» dem i en skål, slik at det ikke ser så uryddig ut) og det vil motvirke den ubehagelige lukten.

6. Smak

Ris kan være så kjedelig på smak, så hvis du vil ha en ekstra smakstilsetning på dem kan du bare legge til en tørket brukt tepose i det kokende vannet med risen.

 

 

7. Sopp

For å beskytte plantene dine mot sopp, kan du hive noen brukte teposer oppi en vannkanne. Bruk det svake te-vannet til å vanne plantene dine med.

8. Fest

Legg flere brukte teposer i vodka eller rom kvelden før en fest – og bruk resultatet til å lage drinker med imorgen! Prøv mint te i rom for å lage deilige mojitos!

9. Sko-deodorant

Sommeren fører ofte med seg svette føtter og sure sko… men dette kan lett fikses! Bare legg noen tørkede brukte teposer oppi de illeluktende skoene, og la dem ligge over natten. neste morgen har de absorbert lukten, og du kan trygt gå med skoene igjen uten å bekymre deg for å lukte tåfis!

10. Lag din egen luftrenser

Du kan lage dine egne luftrensere ved å la de brukte teposene tørke, så dryppe to-tre dråper av en essensiell olje du liker på hver av dem, og så henge dem opp i det rommet du vil friske opp!

Se videoen nedenfor for å få ekstra informasjon, og DEL disse tipsene videre med vennene dine på Facebook! De kommer garantert til å takke deg!

 
Kommentarer

kommentarer