Si farvel til skadelige kjemikalier: Her er 6 GENIALE bruksområder for eddik i hagen!

Nå nærmer sommeren seg snart, og jeg er i hvert fall klar for lange, solfylte dager ute! Men det er ett par ting som skal ordnes før sommeren kan nytes til det fulle – så her skal du få noen tips for å få orden på hagen før grillen og vannsprederen kan settes frem!

Dette er den tiden på året når hagen kommer i fullt fokus, og skadelige kjemikalier har ingenting der å gjøre når den brukes såpass mye.

Så her skal du få 6 smarte bruksområder for eddik, som hjelper deg få skikk på hagen på en helt naturlig måte:

1. Skitne, rustne hageredskaper

Litt luking eller planting må som regel til, og for å gjøre dette trenger du gode redskaper! Men hvis hageredskapene dine har rustet eller er skitne og fæle, fortvil ikke: Bare fisk frem eddiken fra skaphylla, dypp hageredskapene i eddiken og skrubb godt med en svamp – og vips! Så er de så gode som nye!

2. Maur? Ikke med eddik!

Om du har masser av maur på terrassen eller i hagen kan du spraye (bare hell litt i en tom sprayflaske) litt eddik over og rundt området de befinner seg på, og gjenta denne prosessen et par dager. Maurene kommer snart til å pakke sammen og dra sin vei!

3. Ugress

Fjern ugress uten skadelige kjemikalier ved hjelp av litt eddik og oppvasksåpe. Bland sammen eddik og oppvasksåpen i en sprayflaske og spray direkte på ugresset – fremgangsmåten kan du se i videoen nedenfor!

4. Skitne hender

Etter noen timer med hagearbeid er i hvert fall mine hender dekket med jord, og det er ofte vanskelig å få alt av med såpe. Trikset jeg bruker da er å vaske hendene med litt eddik, og SÅ vaske av dem som vanlig med litt såpe og vann!

 

 

 

5. Insekter

Ingenting går meg så mye på nervene om sommeren som nærgående fluer og andre insekter når jeg slapper av i skyggen under treet i hagen. Men her er trikset som blir kvitt dem: Bland 250 ml vann, 130 ml eplesidereddik, 50 g sukker og en skje sirup i en åpen flaske. Heng så denne flasken i treet, og snart vil du se at fellen har tatt seg av insektene!

6. Kalk

Eddik kan også brukes til å fjerne kalk fra gamle krukker og potter som står ute, men som trenger en liten makeover før sommeren. Bare lag opp en blanding av vann og eddik, dynk pottene i blandingen i minst en time, så er det bare til å rense av og se hvordan flekker og kalk har forsvunnet!

GOD SOMMER!

Se videoen nedenfor og DEL disse tipsene med vennene dine på Facebook!

 
Kommentarer

kommentarer