Har du vinduer med to-lags glass? Da må du nemlig gjøre DETTE 2 ganger i året!

Å ha et varmt hjem avhenger ikke bare av et godt varmesystem, men også hvor godt huset er isolert. Det mange ikke tenker så mye over er hvor mye vinduene har å si for temperaturen i huset, ja, selv om de er lukket.

Dette gjelder både på vinteren når man prøver å holde varmen inne og kulden ute, og om sommeren når vi prøver å holde det kjølig inne.

De fleste hus har nå to-lags glass vinduer som isolerer langt bedre enn de gammeldagse ett-lags glass vinduene som man helst ser på eldre bygg nå til dags. Men visste du at de fleste to-lags glass vinduene også er utstyrt med et kontrollsystem som er helt avgjørende for deres funksjon gjennom de ulike årstidene? Det er nemlig utrolig mange som IKKE vet om dette trikset!

Montørene glemmer ofte å fortelle om at det finnes justeringsskruer på vinduene, som tillater deg å tilpasse dem for sommer- og vintertemperaturer.

Skruene finner du plassert langs den indre siden på vindusrammen.

Ved å skru disse skruene kan du variere trykket mellom krystallene.

Du må selv se hvilket verktøy som trengs for å justere skruene da disse ofte varierer fra vindu til vindu.

Denne justeringen gjøres to ganger i året: Én gang tidlig på vinteren og én gang når temperaturen øker mot sommeren.

 

 

Om vinteren må trykket mellom krystallene økes for å unngå varmetap, mens om sommeren må trykket senkes for å kompensere for utvidelsen av materialet.

På denne måten får du utnyttet dine to-lags glassvinduer best, og sparer masse på strømregningen din!

DEL det gjerne dette smarte tipset videre på med vennene dine på Facebook!
Kommentarer

kommentarer