Bruker du å sove på høyre side? I så fall skal du slutte med det ØYEBLIKKELIG!

Du skal sove, men av en eller annen grunn finner du bare ikke en komfortabel stilling å sove på. Du vrir og vender på deg. Høres det kjent ut? Eller er du kanskje en av de som har en favoritt liggestilling og sovner med én gang? Uansett hva du velger ovenfor, så har eksperter lenge ment at det å sove på siden er det beste for oss. Men nå anbefaler de til og med én spesifikk side!

Dr John Douillard viser til ayurveda, en form for alternativ medisin fra India, som forklarer at en skal sove på VENSTRE side for å gi kroppen det den trenger. Høres det rart ut? Her er noen gode grunner på hvorfor dette er bedre for deg:

1. Fordøyelse

Tramene dine ligger bedre, og fordøyelsen din går fortere om du ligger på venstre side gjennom natten skriver Douillard på LifeSpa. På denne måten reiser maten raskere fra tynntarmen til tykktarmen.

2. Lymfedrenering

Det er på den venstre siden av kroppen at du finner hoveddelen av lymfesystemet. Og når lymfesystemet er overbelastet er det ofte på venstre side, forklarer Douillard. Så når du sover på venstre side, hjelper du å ta en del av trykket av lymfedreneringen fra hjertet og milten, som også befinner seg på venstre side av kroppen.

3. Ryggrad og pust

Joint Essential forklarer at de fleste burde sove på siden, da dette er minst skadelig for ryggen. Sover man på ryggen legger man for mye press på hoftene og øvre del av ryggen, og ender med at korsryggen ikke får noe støtte, men er suspendert på en måte som er skadelig i det lange løp. Samtidig er det å sove på magen er dårlig for nakken og nedre del av ryggen. WebMD legger til at det å sove på siden er best da det gir optimal lufttilførsel til lungene.

 

 

En annen bonus med å sove på siden er jo som kjent mindre snorking! Og med forklaringene over ser man at det å sove på VENSTRE side er det beste for oss. Det skader i hvert fall ikke å prøve neste gang du ikke klarer å bestemme deg for en sovestilling!

Se videoen under, og del den gjerne på Facebook med vennene dine!
Kommentarer

kommentarer