Dette må du ALDRI gjøre når du setter barnet ditt i bilen. Dette rådet kan redde barnets liv!

Vintertid betyr ofte tykke klær, men om klærne er på i bilen så kan det svekke barnets sikkerhet. Det viser nye kollisjonstester. Når bilbeltet sitter løst utenpå vinterklærne så får det ikke samme kontakt med kroppen, som fører til større kollisjonskrefter og større skaderisiko.

Ved en eventuell ulykke sitter bilbeltet i selve setet så løst at barnet blir slengt ut av vinterjakken og flyr ut av bilstolen. De nye kollisjonstestene viser at dette skjer allerede ved en kollisjon i 50 kilometer i timen, rapporterer NBC News.

Men ved å følge noen enkle tips så sitter barnet sikrere.

Barnets vinterjakke bør alltid tas av før man fester sikkerhetsbeltet. Hvis barnet fryser kan man legge jakken eller et teppe utenpå sikkerhetsbeltet.

 

Amerikanske nyheter oppfordrer derfor befolkningen til å spre denne informasjonen til alle som kjører med barn i bilen. Se klippet som viser hvordan barnet blir slengt ut av vinterjakken ved en kollisjon:
Kommentarer

kommentarer