Gjør kjæresten din noen av disse fire tingene? FORLAT HAM!

Et forhold mellom to mennesker skal bestå av både respekt og kjærlighet. Det finnes mange sunne forhold der partene kommuniserer godt, viser hverandre respekt, tilgir hverandre og jobber hardt for å få det til å fungere.

Dessverre finnes det også mange forhold som ikke er like sunne. Det er nesten bekymringsverdig å se hvor mange forhold som ender opp med å ødelegge for begge parter. For kvinner finnes det enkelte tegn man burde se opp for, som kan gi varsel om noe er galt. De fire første varseltegnene bør være:

Temperament og vold – Både mental og fysisk vold bør tas høyst alvorlig. Har partneren din ofte verbale utbrudd eller ødelegger ting rundt deg, er det kun et spørsmål om tid før dette utvikler seg til vold mot deg.  Dette er dessverre vanskelig å håndtere på egenhånd – søk hjelp!

Utroskap – «Èn gang juksemaker – ALLTID juksemaker». Det sies at når en person tidligere har vært villig til å gå over grensen, vil han alltid være villig til å gjøre det igjen. Har du erfaring med utroskap i forholdet? Da er det et tegn på manglende kjærlighet og respekt: et problem som er svært vanskelig å fikse.

 

Misbruk – Narkotikamisbruk, sex-avhengighet, alkoholisme og gambling er ofte roten til atferdsproblemer, og kan være destruktivt i et forhold. Mange kvinner føler seg tvunget til å «redde» partneren sin fra en slik situasjon. I realiteten ligger problemet som regel dypere, og narkomane eller andre misbrukere trenger rådgivning og støtte fra en profesjonell. Du skal ikke behøve å være kjærestens psykolog!

Kontrollerende oppførsel – Viser mannen din tegn på ekstrem sjalusi til deg, kan det hende at han lider av lav selvtillit. I et sunt forhold vil mannen forstå kvinnens behov og støtte henne, ikke stille spørsmål ved alt hun gjør. Dessverre går ofte kontrollerende oppførsel og voldelig oppførsel hånd i hånd.

Hvis partneren din viser tegn til noen av punktene over, vil det beste alternativet være å gå videre. Du fortjener å være lykkelig i et sunt forhold. Sett deg selv først, og fokuser på det du selv vil og ønsker!
Kommentarer

kommentarer