Bildene av den vakre jenta tok av på Instagram. Men INGEN la merke til en viktig detalj!

Fra dagen Louise Delage åpnet Instagram-profilen sin fikk profilen over 50,000 likerklikk og 7,500 følgere, bare på noen uker. Profilen er fylt med bilder av det søte ansiktet hennes, bilder fra ferier og sammenkomster med venner, båtturer og gåturer i byens sentrum.

Det er en detalj, derimot, som er med i alle bildene – men som ingen la merke til. Hele poenget med profilen.

Det finnes tusenvis av jenter som Louise. Vakre, med tynne kropper og instagram-profiler fylte med bilder av jentene i luksuriøse settinger.

jent1

Basseng, strender, middager, cocktails, venner – morsomme stunder. Til sannheten blir vist fram i bildet under.

Louise ser mer lei seg ut, i forskjell fra det første bildet. Det ser ikke ut som det er nok å være på ferie, i solen, i bassenget.

jent2

Fakta er at Louise Delage ikke eksisterer: hun er bare en del av en kampanje mot alkoholmisbruk, spesielt blant unge folk.

jent3

Blar man igjennom bildene hennes med viten om dette, legger man kanskje merke til kampanjen. Louise er alltid sett med alkohol i hånden. Om hun ikke holder drikken i hånden er det alkohol et sted i bildet bak henne.

Ingen la merke til alkoholen i alle bildene når kampanjen gikk viralt.

jent4

Men det er nøyaktig det som er poenget: hvordan folk ikke la merke til, når de ga ett av bildene hennes en «like», at hun alltid drakk.

Bildene viser at alkohol blir sammenlignet med et status symbol, noe man forbinder med morsomme stunder, frihet og kanskje penger.

jent5

Kampanjen var laget av BETC og Addict Aid, og navnet var «lik mitt misbruk».

De mener det kan være vanskelig å se når en vane blir misbruk. Alkohol er mildt og betyr ikke nødvendigvis at man får leverproblemer, depresjoner osv med en gang, men over tid. Det er noen ganger vanskelig for folk å se når folk misbruker alkohol, og det var vanskelig å legge merke til det med Louise, med sine fine klær og søte ansikt i solen.

 

Se mer om kampanjen i videoen under:
DEL dette viktige innlegget med vennene dine på Facebook!
Kommentarer

kommentarer