Det ser ut som ett vanlig fortau, men se når det begynner å regne. For ett nydelig kunstverk!

Det er ofte at man føler seg litt nedfor når været er grått, skyene tunge og regnet pøser ned. Det kan gjøre noe med humøret vårt om vi opplever mange regnværsdager på rad, og om hele sommeren eller våren kun består av disse grå, triste dagene kan man lett bli litt deprimert.

Dette ville Peregrine Church, en kunstner, gjøre noe med. Han kom på en løsning for å muntre opp befolkningen i Seattle på regnværsdager med sin kunst som han så fint kaller «Reinart». Kunsten, som kun kommer fram når det regner, er i form av forskjellige tegninger og illustrasjoner på bakken, og det er helt magisk! Hvordan han får det til? Her må man bare blande litt vitenskap og kreativitet.
regn1

For å lage disse tegningene bruker Church ett superhydrofobisk belegg: dette er en væske som «avviser» vannmolekylene, slik at underlaget ikke blir vått.
regn2

Det superhydrofobiske materiale er brukt på ulike industrielle felt for å gjøre flater vanntette, men Church bruker stoffet til å lage den magiske, usynlige regn-kunsten.
regn3

Væsken han bruker gjør tegningene helt usynlig og vises kun når resten av den ubehandlede overflaten rundt er fuktig – da blir det rundt en mørkere farge og kunsten kommer til syne.
regn4

Han arbeider ofte med humoristiske og motiverende uttrykk og bruker også mange søte design som gjenspeiler temaet vann.
regn4

Kunsten hans, som også er lovlig og miljøvennlige, blandes med et løsemiddel som brukes i væsken som gjør at den fordamper når den brukes. Dette gir den biologiske nedbrytende komponenter.
regn5

På Peregrine Church sin hjemmeside står det skrevet: «Enten du liker det eller ikke kommer det til å regne, så hvorfor ikke gjøre noe morsomt?» Denne setningen gir best uttrykk for hans filosofi med kunsten.
regn6

Se de magiske tegningene hans i videoen under!
Kommentarer

kommentarer