Du ønsker å vaske bilen din billig? Her er 15 triks som gjør den skinnende ren!

De første dagene etter man kjøper en ny bil er tiden man er mest opptatt av å holde den ren. Men når måneder går er det lettere at man glemmer å vaske den like ofte som man gjorde i starten. Det å vaske bilen kan ta tid, men med disse enkle stegene går det hele mye raskere – og den blir like ren og skinnende som første gangen du kjøpte den!

Nøye med detaljene
bil1
Fukt en Q-tips i rengjøringsmiddel og det kan enkelt strekke til på områder som er vanskelig og mer detaljerte å få tak i. Det tar litt tid, men det er viktig å være nøye med detaljene for å få en ren, skinnende bil!

Ren luft
bil2
Det er viktig å bytte ut luftfilteret en gang i året, men det er også viktig å vedlikeholde det året rundt og holde det rent! Bruk en slik børste som vist på bildet for å komme inn i alle krinker og kroker.

Vask dashbordet

bil3
Noen ganger holder det ikke å bare vaske dashbordet med kun en klut. Man kan trenge en ordentlig «rens» og dette kan man kjøpe i butikker.

Luft på boks!
bil4
Om du prøver å komme inn i steder det er litt trangt for å rengjøre, kan du kjøpe luft på boks og effektivt fjerne støv på de stedene det er vanskelig å få tak i.

Naturlige rensemidler
bil5
Om noen i familien din har asthma eller du rett og slett foretrekker å ikke bruke alt for sterke midler når du skal rense dashbordet dit kan du bruke våt lær med noen dråper olivenolje.

Vask lysene med tannpasta!
bil6
Bruk tannpasta, litt vann og en klut. Det trengs litt krefter men lysene blir skinnende rene av det!

Vask frontrutene
bil7
Om vindusviskeren ikke fungerer helt kan du legge til litt blårens alkohol sammen med vindusvasken. Dette gjør det også enklere å fjerne frost på vinteren!

Ikke glem mattene
bil8
Alt av skitt på mattene blir mer synlig jo lysere mattene er, men det er der uansett. Ofte holder det ikke å støvsuge. Du kan gni den med en børste av vann og vaskemiddel og deretter skylle dem med en sterk vannstråle. Noen kan bli vasket i vaskemaskinen, men les lappen på dem først for å se om de tåler det eller ikke.

Seter av lær som skinner
bil9
bil10
Bruk litt vann, en tannbørste og litt bakepulver til å skrubbe flekker bort fra skinnseter. Så enkelt!

Vask under panseret
bil11
Det er viktig å også vaske det vi ikke kan se. Hell litt Coca Cola over området du vil vaske – resultatet blir som nytt! Skinnende og rent!

Vask hjulene
bil12
Det er viktig å vaske hjulene. Her kan du la middelet sitte på ekstra lenge før du bruker en hard stråle med vann for å skylle det av igjen.

Reiser du med dyr?
bil13
Det å fjerne hår fra setene kan være vanskelig – men det er svært lett om du vet hvordan du gjør det. Spray litt vann på setene og bruk deretter en «squeegee»-børste (slike bruker man ofte til å vaske vinduer og dusjen med) til å skrape bort hårene. Det resulterer i små hårballer som er enkle å fjerne!

Taket av bilen
bil14
Vi glemmer ofte taket i bilen når vi vasker den… Det er ikke særlig lurt. Se opp! Det er enkelt å vaske med klut og vann, og er spesielt viktig å vaske om du røyker inne i bilen for eksempel.

Flekker fra insekter
bil15
Det fester fort seg døde insekter på panseret. Prøv å fjerne disse så fort som mulig da de ofte setter seg ganske godt fast!

Se videoen under for en mer detaljert måte å vaske bilen på!
Kommentarer

kommentarer