I 1997 adopterte han den foreldreløse bjørnungen. Nå forbløffes hele verden av deres vennskap.

Å mate en stor bjørn på 500 kilo for hånd, kan nok virke for de fleste av oss som den sikre død. Men ikke for 74 år gamle Sulo Karjalainen fra Finland.

30 kilometer nord for byen Kuusamo i nord-Finland har Sulo bodd sammen med sin bror Jalo hele sitt liv. Der driver de «Kuusamo Large Carnivore Centre» sammen. I løpet av årene som har gått, har Sulo og broren nemlig tatt vare på 20 foreldreløse bjørneunger.

Juuso er den største av bjørnene, og han ble adoptert av Sulo etter at han mistet sin mamma. Noen bjørner har det ikke vært mulig å sette ut i det fri igjen, og Juuso er en av de. Forholdet mellom de to har utviklet seg gjennom årene som har gått, og de to er perlevenner.

Det har blitt laget mange dokumentarer om denne godhjertede 74-åringen og hans bjørner, men Sulo bryr seg ikke så mye om kjendis-statusen sin.

«Alt dette har skjedd naturlig, og det har vært veldig givende for meg. Jeg har alltid forsøkt å gi dyrene alt de trenger, slik at de har fått et så lykkelig liv som mulig,» sier Sulo.


DEL gjerne om du også ble rørt av det fine båndet mellom Sulo og bjørnene!


Kommentarer

kommentarer