Ny forskning viser: En fødsel er hardere enn et maraton.

Til alle mammaer! Om dere vurderer å springe et maraton, men tviler på at dere klarer det: Det trenger dere ikke!

Den nyeste forskningen viser nemlig det vi mammaer har visst lenge, at det er mye mer slitsomt å føde barn enn å springe et maratonløp.

Forskningen, som har blitt gjennomført på University of Michigan i USA, viser at en fødsel er en større fysisk påkjenning  enn å springe over 4 mil, noe som tilsvarer et maraton.

Forskerne har analysert data og sammenlignet skader ved en fødsel og idrettsskader. Det viser seg at det som kroppen utsettes for ved en fødsel, går an å sammenligne med belastningen man får ved å drive med utholdenhetssport.


– Om en idrettsutøver hadde hatt en lignende skade, måtte han umiddelbart gått igjennom en røntgenundersøkelse. Vi forteller alle kvinner at «Nå er det 6 uker siden fødselen, så nå trenger vi ikke å ses mer. Du er frisk nå.» Men ikke alle kvinner har det like bra etter bare 6 uker, eller er klare til å begynne å jobbe igjen, og de er ikke gale eller late av den grunn, sier  säger Janis Miller, professor på University of Michigan.

Kommentarer

kommentarer