Hun skal fotografere 11 barn med Downs syndrom. Det kameraet fanger gir oss tårer i øynene.

Fotografen Julie Willson fanger mye glede og lykke hos mange familier, når hun fotograferer forlovelser, bryllup og forskjellige milestolper i barns liv.

Julies søster Dina ble født med Downs syndrom, og familien så Dina som det vakre lille mennesket hun var istedenfor å fokusere på at hun hadde Downs, og nå vil Julie inspirere andre til å gjøre det samme.

Julie Willson, som har tatt disse bildene, vokste opp med en lillesøster som hadde Downs syndrom, Dina. Hun kaller Dina «det beste som kunne hendt vår familie.»

downs01

Dina døde tragisk nok for fire år siden, på grunn av hjertesvikt. Mennesker med Downs syndrom har dessverre en større sjanse for å få hjerteproblemer.

downs02

Downs syndrom skyldes en kromosomfeil, og kan varierere veldig mye i alvorlighetsgrad. Men takket være den medisinske utviklingen idag lever mennesker med Downs syndrom lengre og lykkeligere.

downs03

Dina ble ikke forventet å leve lenge, på grunn av sin hjertefeil. Men takket være hjelp og støtte fra sin familie, levde hun dobbelt så lenge som legene først antok.

downs04

Julie sier at Dina kunne leve et godt og lykkelig liv, takket være støtte og hjelp fra sine foreldre.

downs05

Julie beskriver Dina som ”snill og sta”, og at hun elsket andre mennesker.

 

 

downs06

Fordi hun vokste opp med Dina som sin søster, vil Julie nå hjelpe andre mennesker med å se og sette pris på de med Downs syndrom.

downs07

Hun vil at foreldre skal vite at selv om det finnes utfordringer, så er ikke Downs syndrom noe man trenger å være redd for, og at det ikke gjør hverken barnets eller foreldrenes liv dårligere.

downs08

 

downs09

Hun håper at disse bildene skal få folk til å innse at barn med Downs syndrom har like mye å gi som oss andre.

downs10

Fotokilde: Facebook

Vi synes Julies flotte initiativ er kjempebra, og fortjener å spres videre. Del gjerne dette med dine venner på Facebook om du er enig!


Kommentarer

kommentarer