Ny forskning: Kvinner bør slappe av på sofaen når de kommer hjem fra jobb.

Når man er på jobben, tenker man ofte på hva man skal gjøre når man kommer hjem. Og når man er hjemme tenker man ofte på hva man skal gjøre på jobb, iallefall når man er kvinne.

En ny dansk studie har undersøkt hvor stresset kvinner og menn er, viser nemlig at det er stor forskjell på kjønn.

I undersøkelsen testet man kvinner og menns urin, før og etter de sluttet å jobbe. Resultatet viser at kvinners stressnivåer ikke synker før i 22-23 tiden på kvelden. Menns stressnivåer synker derimot ganske umiddelbart når de kommer fra jobb, skriver Dagens.

Grunnen til at kvinner fortsetter å være stresset når de kommer hjem, og ikke får til å slappe av slik menn gjør, er at de tar på seg et større ansvar i hjemmet. Ifølge statistikk fra OECD bruker kvinner 243 minutter i snitt på husarbeid hver dag. Mannen ligger i snitt på 186 minutter.

Ane Marie Thulstrup, som er overlege ved Arbeidsmedisinsk klinikk i Århus Universitetssykehus, sier at kvinner må lære seg å komme hjem, og slappe av i sofaen. Hun sier at hun i sitt arbeide møter 80 prosent flere kvinner enn menn, som har stressrelaterte problemer.
– Vi har hørt om mosjon og dietter på resept, men jeg bruker si at vi burde ha sofa på resept, sier Ane Marie Thulstrup til Dagens.

Hun anbefaler kvinner til å trene på å slappe av i sofaen, og ikke prøve å gjøre dobbelt arbeide. Når man er hjemme, bør man koble vekk arbeidet.


 

Kommentarer

kommentarer