Ambulansearbeider: SLUTT å filme og fotografere ulykker!

– Hva skal folk bruke bildene og videoen til, spør ambulansearbeideren

Folk som går altfor nærme ulykkessteder og tar bilder og videoer av det som har skjedd, er med på å vanskeliggjøre redningsinnsatsen for ambulansearbeiderne, sier en ambulansesjåfør fra Gøteborg. Han er forundret over at folk har et åpenbart stort behov for å filme og ta bilder når det har vært en ulykke.

Han har opplevd flere ganger at folk forstyrrer ham i arbeidet, blant annet når en person fikk hjertestans i sentrum av Gøteborg:

– Når vi løftet ham opp på båren for å frakte ham vekk, stod folk i veien, slik at vi ikke kunne komme oss til ambulansen. Når vi først kommer oss inn i ambulansen, er det to personer som prøver å mase seg inn, slik at de kunne ta bilder, sier Sixten Lindblom fra redningstjenesten i Gøteborg til SVT.

Sixten Lindbloms advarsel kommer etter at han har opplevd lignende situasjoner i mange år, og fordi hans kone nettopp var ute for en hendelse, der en 15-årig gutt var involvert i en dramatisk drukneulykke, hvor tilskuerne var både aggresive og nærgående.

– Man blir sint hver gang. Jeg vil bare vite hva i all verden folk skal bruke disse bildene og videoene til? Man krenker privatlivet til pasienten.

Men det er ikke bare det han advarer mot. Det kan jo være direkte livstruende for pasienten.

– Om man har hjertestans, er hvert sekund livsviktig. Om vi ikke kommer frem og får gjort jobben vår, øker risikoen for at pasienten ikke overlever.

 

DEL gjerne denne artikkelen og få spredt budskapet:

 

Kommentarer

kommentarer