Han kjeftet på den nye ansatte. Men når han forklarte hva som hadde skjedd… JØSSES!

Alle kan ha en dårlig første dag på jobben, og det gjelder også for denne gutten.  Når sjefen sjekker hvor mange salg han har gjort på sin første dag, blir han skikkelig skuffet, og begynner å kjefte. Men les hele historien for å se hvordan den nye selgeren svarer!

En ung gutt flyttet fra en bitteliten by i Finnmark til storbyen Oslo, og så en stillingsannonse som selger i et stort varehus. I dette varehuset var «alt under ett tak», så de solgte alt mulig fra dagligvarer til biler. Så han møtte opp, og fikk snakke med salgssjefen.

– «Har du noe salgserfaring?», spurte sjefen.

– «Ja», sa gutten, «jeg var støvsugerselger hjemme i Finnmark.»

Salgssjefen var litt usikker, men han likte gutten, og bestemte seg for å gi ham en sjanse.
– «Du starter imorgen, på fredag. Jeg kommer inn og sjekker etter stengetid for å se hvordan det gikk.»

Første dag på jobben var hard, men han kom seg igjennom. Etter stengetid på fredag kom sjefen, og spurte:
– «Nå, hvordan gikk det, hvor mange kunder solgte du til idag?»

Gutten ser ned i gulvet, og mumler:
– «En…»

-«EN??», utbryter sjefen. «De fleste selgerne våre har iallefall 30 kunder per dag, og du klarer ikke mer enn EN?? Vi har veldig strenge salgskvoter her i butikken. Det er mulig det var nok å selge til EN kunde om dagen i Finnmark, men det går IKKE her! Skjønner du det?»

 


Gutten tok imot kjeften han fikk, og så bare ned på skoene sine. Sjefen fikk litt dårlig samvittighet for all kjeftinga, og spurte: «Ok, hvor mye var dette ENE salget på da?»

– «1 million, to hundre og femtito tusen», svarte gutten.

– «1 million, to hundre og femtito tusen????» spurte sjefen. «HVA solgte du da?»

– «Vel..», sa gutten, «Først solgte jeg ham noen fiskekroker. Så solgte jeg ham en fiskestang for å bruke de på. Så spurte jeg ham om hvor han skulle dra og fiske, og da sa han nedover kysten, så jeg sa at han trengte en båt. Men etter at han hadde kjøpt båten, trodde han ikke at Golfen hans ville klare å dra den, så vi gikk til bil-avdelingen, og jeg solgte ham en ny bil, en firehjulstrekker.»

Sjefen holdt på å svime av, og fikk stotret frem:
– «Så han kom inn her for å kjøpe fiskekroker, og du endte opp med å selge ham en båt og en bil??»

– «Neida», sier gutten. «Han kom inn for å kjøpe tamponger til kjerringa. Da sa jeg at helga var jo ødelagt likevel, så han kunne jo like gjerne dra på fisketur!»

DEL gjerne om du lo av denne historien!

Kommentarer

kommentarer