Studentene kjøpte en brukt sofa for 150 kr. Men det de fant inni? JØSSES!

 

De tre studentene i New York kjøpte denne gamle, brukte sofaen for bare 20 dollar, noe som er litt over 150 norske kroner. Men snart skulle de finne ut at den var verdt nesten 2000 ganger så mye!

Etter å ha slept sofaen hjem til leiligheten, oppdaget de at den var uvanlig tung. Så de bestemte seg for å ta vekk sofaputene, og sjekke om det lå noe inni den.

Da fant de en plastpose som inneholdt flere konvolutter. Som igjen inneholdt pengesedler! Tilsammen fant de over 4o tusen dollar, noe som er nærmere 300 tusen norske kroner. De ble selvfølgelig ekstatiske, og jublet, hoppet og skrek, dette var jo helt fantastisk for noen blakke studenter.

Men, i ett av brevene, fant de en kvittering fra en bank, som hadde et kvinnenavn påskrevet. Så bestemte guttene seg for å gjøre det ærlig, og kontaktet damen dagen etter. Det var en 90 år gammel enke, og hun gråt av takknemmelighet. Pengene hadde blitt spart opp av hennes avdøde mann, og de skulle brukes til å betale hennes sykehusregninger. Som takk for at de var så ærlige fikk studentene hver sin finnerlønn.

Denne historien viser at det fortsatt finnes ærlige folk der ute. Hva ville du gjort?

Kommentarer

kommentarer